Esperantisten zetten voet op Cyberische bodem

Auteur: Dr. Esperanto

Waar er voorheen enkel maar Nederlands werd gesproken in de Federatie, is het slechts een paar decennia geleden dat ook Engelstaligen voet op Federale bodem zetten en een heus land kregen toegewezen aan de zuidkant van de Doekoe. Sindsdien geldt de Engelse taal als een soortement lingua franca, welke echter niet door iedereen even goed wordt beheerst.

Daarom heeft een selecte groep Esperantisten, welke zich reeds binnen de grenzen van de Federatie bevonden, besloten de interesse voor een Esperanto cursus te meten. Een in opdracht van het Ministerie van Onderwijs uitgevoerde enquête wijst uit dat op het moment van schrijven een meerderheid vóór een invoering van een Esperanto-cursus is: 45% van de ondervraagden. Zo`n 40% van de ondervraagden vind het een verspilling van tijd en moeite en 15% maakt het niet zoveel uit.

Wat de motivatie van de voorstanders is, is niet bekend. Wellicht is men op zoek naar een andere lingua franca waarbij iedereen op gelijke voet staat qua communicatie, of is het louter interesse vanuit het oogpunt van hobby gezien. De tijd zal het uitwijzen.

Leave a Reply