Treinen, trainen en trammelant

Auteur: COE

In de korte tussenperiode van een week kon ik eindelijk weer gebruik maken van een trein. Aangezien er in de Federatie niet al te vaak een spoorlijn ligt was ik blij om weer eens van dit vervoersmiddel gebruik te kunnen maken. Goedkoper dan de gemiddelde taxi, sneller dan te voet en met een groter bereik dan de boot. Het ideale vervoersmiddel voor de gewone man. Het verbaasde mij dan ook niets dat minister-kandidaat Tresias Aegrisson voorstelde om een treinrails aan te gaan leggen in Cyberië. Dit zou namelijk de handel bevorderen, de infrastructuur ten goede komen voor de Cyberiërs zelf en de overvolle wegen ontlasten.

Blijkbaar had minister-kandidaat zich niet zo heel goed ingelezen in de financiële stukken, want de rest van zijn beleid sloeg eigenlijk nergens op. Gezegd zou kunnen worden dat het plan niet van hem zelf afkomstig was, hoewel hier natuurlijk niets van hard te maken is.

Het leuke idee strandde dan al snel in trammelant toen verschillende mensen het voorgestelde beleid begonnen af te schieten. Al snel was duidelijk dat een meerderheid van het parlement op de handen was van tegenkandidaat knarf84, ervaren en bovenal niet te snel met het naar buitenbrengen van zijn beleid. knarf84 had ietsjes meer geduld en bovenal de intelligentie om contact op te nemen met een ex-minister om zodoende geen flaters te slaan, een in het verleden beproefde methode om nieuwelingen in te werken. `Tresias` zal zijn geduld nog iets meer moeten trainen om zijn geplande treinen zonder trammelant te laten reiden, wel zal het een stuk meer moeite kosten wil hij het plan er uiteindelijk erdoor krijgen. Misschien is zich inlezen geen verkeerd idee?

Leave a Reply