Lezersbrieven

Auteur: De brieven zijn van Don Giovanni

Bij onderstaande brieven is geen controle geweest op de schrijfstijl om de bedoelingen in de teksten niet te veranderen

Moeilijke start voor nieuwkomers

In de Federatie is het steeds moeilijker om als beginnende handelaar het hoofd boven water te houden, dit komt vooral door de stijgende groei van gevorderdere handelaren. Dit is natuurlijk goed voor de Federatie zelf, maar voor de meeste beginners is de start zeer lastig tussen de ,letterlijk , moordende concurrentie. De meeste nieuwkomers stoppen dan ook al voordat ze eigenlijk echt begonnen zijn, en dat is jammer want hoe meer zielen hoe meer vreugd zullen we maar zeggen…dus daarom roep ik dan ook iedereen op om, als je de indruk krijgt dat iemand nieuw is, deze even te helpen met de kleine stapjes in de grote wereld van onze Federatie, help ze bijvoorbeeld door ze te leren exporteren en een winkel bouwen en verwijs niet klakkeloos naar de spelregels en de speluitleg, maar neem een klein beetje van je tijd en help ze opweg, zo maak jij iemand blij en maken zij de federatie een beetje rijker…dus help de nieuwkomers.

`Moordende` concurrentie kost veel handelaren de kop…

De letterlijk moordende concurrentie kost veel handelaren binnen de federatie de kop, dit komt vooral, en ik ga geen namen noemen want de mensen die het doen weten het van zichzelf maar al te goed, doordat vele officers op de verkeerde manier of op de verkeerde plek uitloggen, er staat welliswaar in de opleiding tot officer dat je op een drukke plek moet uitloggen, maar er staat niet dat je altijd in de Hoofdstraat in Eurodam moet uitloggen. Dit laatste is wel vaak het geval. De criminaliteit in de steden neemt met grote sprongen toe, en waarom? Gewoonweg omdat er geen toezicht is op de straten…de inbrekers, sluipschutters, en rovers zien hun kans dan ook vaak schoon om deze nalatigheid in hun voordeel te gebruiken, en geef toe, je kunt ze geen ongelijk geven, `s nachts worden hele winkels leeggehaald omdat er geen een officer in de stad te bekennen is, en overdag worden mensen op klare dag gewoonweg omgelegd, dit moet niet kunnen. Mijn mening is dus daarom ook dat er meerder officers aangesteld moeten worden en er beter toezicht moet komen in de steden. Maak een vuist tegen criminaliteit en geef je op als officer…!!

Wat kan beter?

Het is de eerste ronde dat ik handel en waarschijnlijk ook niet de laatste keer, als het ik er tijd voor vind uiteraard, maar toch. In de afgelopen anderhalve week zijn mij een paar dingen duidelijk geworden .

Laten we beginnen met het, helaas, te beperkte aanbod aan te produceren producten en/of goederen. Dit vind ik, maar ik denk ook andere, na een tijdje een beetje `saai` worden. Ik spreek voor vele denk ik als ik zeg dat het de volgende handelsperiode misschien leuk zou zijn dat er meer verschillende soorten artikelen om te produceren zijn. Dit maakt elke handelsperiode een beetje interessanter en geeft de gevorderde handelaar iets nieuws om te ontdekken .

Ook is mij nog iets opgevallen, maar daar kunnen de federals volgens mij niet veel aan veranderen, is het beperkte aanbod van educatie. Ik wou graag een opleiding volgen tot Officer of Mayor, maar wat blijkt, de enige plek waar ik terecht kan is One Education, ook dit onderdeel zou van mij nog een beetje uitgebreid mogen worden, en ik zou het initiatief niet alleen bij de speler leggen maar gewoon standaard al een school aanleggen in de stad in de vorm van een gebouw, of de burgemeester de mogelijkhied geven om een school in zijn/haar stad aan te leggen d.m.v het toegekende bugget…maar voor de rest, jongens…RESPECT hoor…wat jullie met zijn 2en klaarspelen, iedereen denkt nu, slijmbal…maar denk eens na wat zij in het werk stellen om het jullie een beetje naar de zin te maken en wat mee te geven, echt waar…Keep on Going…!!

Steden zijn over bevolkt

Verschillende steden binnen de federatie zijn zeer overbevolkt, waardoor de concurrentie moordend is te noemen, andere steden daarintegen zijn totaal niet in trek en tonen verschijnselen van onderbevolking, hier zijn producten niet kwijt te komen, stomweg omdat er te weinig mensen zijn en dus gewoon te weinig vraag. In de grote steden daarintegen moeten handelaren hun deuren sluiten vanwege de concurrerende prijzen en de kosten die ze daardoor niet meer kunnen betalen, maar wat blijkt, de meeste mensen gaan zitten waar het meeste mensen en dus klanten zitten, logisch, maar het is geen goed idee als we naar de economie kijken, de mensen in de grote steden produceren vaak hetzelfde waardoor er teveel winkelruimte verloren gaat vanwege het failliet gaan van handelaren, dus geef andere steden ook een kans en immigreer.

Leave a Reply