Hoe ik de Federatie zie

Auteur: Fransicus Alvarez

De Federatie wordt de laatste tijd geteisterd door een aantal problemen. Ik zal de problemen even opsommen:

– De stadsbudgetten

– De politiek

– Het geweld

Alle drie spelelementen. De een meer als de ander. Zoals te lezen in het artikel: Kleine stadsbudgetten? Terecht?!! uit de vroege editie heeft Cyberië geen voordeel meer met hun stadsbudgetten, ze beginnen weer van voor af aan. Maar waarom hebben ze dit ingevoerd? Alle landen moeten zich kunnen onderscheiden van elkaar. Zo wordt dat onmogelijk gemaakt. Dat is zonde want het was uniek! Virtua was altijd al normaal, Digitalië had de wapens enCyberië had het budgetsysteem. Welk verschil zit er nu nog tussenCyberië en Virtua? Alleen het Parlement+Kabinet en Consuls. Dat is jammer.

De politiek verslechtert ook, als je kijkt naar de hoeveelheid stemmen die iemand in zijn eentje haalt is verdubbelt maar het aantal stemmen van de hele partij blijft gelijk. Waarom? Omdat de bekende mensen uit de politiek weggaan en niemand op de nieuwe en misschien wel getalenteerde stemt. Dit is echt jammer want ik denk dat er wel een paar goede mensen tussen zitten maar doordat ze geen enkele stem krijgen komen ze er niet in, zeer jammer.

Het geweld is nog altijd even veel maar toch komt er meer richting Cyberië, er zijn al verscheidende bommen afgegaan en ook zijn er veel schoten gehoord. Het is dus niet meer rusitg als ik in bed lig en ik heb gehoord dat er sommige al 2 oorverwarmers op hebben als ze slapen zodat ze het geluid van de schoten niet horen. Geweld moet ooit een keer stoppen, misschien dat de Minister van Justitie een mogelijkheid moet hebben officers aan te nemen, en dit ook doet, staats officers zijn het dan. Ook bodyguards zou mogelijk moeten zijn voor Cyberische MV`s. Als dat zo gebeuren kan ik weer lekker slapen.

Oftewel het gaat slecht met de Federatie op dit gebied.

Leave a Reply