Sinterklaas was in het land

Auteur: bonanza

Politiek, het blijft een zorgenkindje. De 2 weken van rust (er was na deze vulkaanuitbarsting meer werk met het opruimen van de resten), werkten bevrijdend. De eerste week op het parlementsforum, de ontmoetingsplaats voor politici na een vulkaanuitbarsting, verliep erg kalm. Geen gebruikelijke gescheld of getier, amper discussies. Er kwamen oorspronkelijk zelfs geen kandidaturen voor ministerposten. Wat na de eerste week dan weer wel erg in trek was, was het “Real Life” topic dat gedomineerd werd door zelfgemaakte gedichten, grappige filmpjes en m1n1conomy-raadsletjes (gelieve ons te excuseren voor de typfout, raadseltjes, red.).

Gelukkig werd het een paar dagen voor de officiƫle rekolonisatie van de federatie weer wat drukker op het serieuze gedeelte en boden enkele kandidaten zich aan voor het ministerschap. Net zoals vorige handelsperiode zouden m1n1conomy en bonanza weer voor minister gaan. Respectievelijk Minister van Justitie en Minister van Financiƫn. Beiden kondigden een identiek beleid aan, hoewel m1n1conomy beloofde om nu ook rechters aan te stellen.

Na de start van de nieuwe handelsperiode bleek al snel dat Erkan.E, Minister van Onderwijs tijdens de vorige handelsperiode, ook deze ronde weer voor die functie wilde gaan. Marcelbuter echter, u herinnert hem vast wel van enkele rondes geleden hij verdween een tijdje van het toneel-, merkte fijntjes op dat de ministerverkiezingen niet volledig legaal waren. Er ontstond enige discussie over de juiste interpretatie van de wettekst, maar uiteindelijk besloot president Miquel Alvarez om nieuwe verkiezingen te houden. M1n1conomy en bonanza werden unaniem verkozen, maar de functie van MvO ging uiteindelijk toch naar de nieuwe kandidaat arjanisme.

De kerstperiode staat eerder bekend als een rustbrengende, slaperige periode, maar niets was minder waar. Het parlement met acht leden toonde zich erg actief en startte meteen een aantal discussies. De meeste voorstellen hebben nog geen volledig kader, maar er wordt aan gewerkt. Al heb ik de hoop op een echt actieve politieke periode al lang opgegeven. Of zou Sinterklaas dan toch bestaan?

Leave a Reply