Verkiezingen

Auteur: bonanza

Hier was geen glazen bol voor nodig. Dat One Man (OM) de verkiezingen zou winnen, kon iedereen voorspellen. De partij haalde het met 56% van de stemmen en heeft dus een absolute meerderheid in het parlement. Partij van de Armen (PvdA) deed het met 26,67% van de stemmen opvallend slechter dan de handelsperiode hiervoor. Toen was de partij (een samenvoeging van PvdA en Lijst Alvarez) nog goed voor 45,74% van de stemmen. Voor Vrij Cyberië (VVC) haalde met 17.33% een degelijk resultaat en mag bijgevolg ook zetelen in het parlement.

Marcelbuter werd door One Man naar voren geschoven als president. In de door hem georganiseerde ministerverkiezing werden jerrevds als Minister van Justitie (MvJ) en bonanza als Minister van Financiën (MvF) verkozen. Er was geen kandidaat voor Onderwijs. Na een tweede poging werd uiteindelijk toch Frankeur verkozen en moest er bijgevolg geen minister van buiten het parlement gekozen worden.

Tot op heden zijn er al twee Moties van Wantrouwen door Vinny ingediend. De eerste was gericht aan jerrevds omdat die hem geen vertrouwen meer inboezemde en te veel zou uitgeven op zijn kabinet. De motie werd afgekeurd door de president, omdat ze strijdig zou zijn met de wet, wat volledig juist is. De tweede motie was dan weer gericht tegen de president zelf die er volgens Vinny ‘niets van bakt’. Deze motie werd met een grote meerderheid (1-7) afgekeurd.

Momenteel zijn er in het parlement zeven discussies bezig, waaronder het verhogen van de boetes, een aanpassing van artikel 1 en 7.
Voorlopig lijkt het parlement nog vrij actief, op enkele uitzonderingen na, en kan je dus stellen dat carnaval zijn tol nog niet heeft geëist.

Leave a Reply