Een stel dikke vrienden

Auteur: Pedro Alvarez

Een beter woord kon ik niet vinden voor de huidige machtdragers in Cyberië, op zaterdag 29 februari 2024 kreeg One Man de goedkeuring van het volk om een 2de handelsperiode van dictoriaal gedrag uit te voeren, ze hadden wel een 12% verloren tegenover de vorige verkiezingen maar dat deerde de jongens niet.

Maar 4 dagen nadat de handelsperiode is begonnen, heb ik wel weer mijn vragen bij de uitvoerende macht en ik ben zo te zien niet alleen, want een grote aanhang van One-Man heeft zich afgescheiden van de partij en een eigen partij opgericht of zich bij een andere partij aangemeld, maar waarom?
Een voorbeeld: de Minister van Financiën, Bonanza heeft openlijk bekend dat hij door de loop van zijn regeerperiode als MvF (4handelsperiodes) ettelijke miljoenen is kwijtgeraakt. Een ruwe schatting wordt op zo’n 2 à 3miljoen geschat. Een verklaring kon Bonanza er niet voor geven, wel meende hij zich te herinneren dat we vroeger een hoger budget hadden. Nadat dit “kleine??” schandaal bekend werd gemaakt ging hij horen bij de Federal Assistant of er iets mis is gegaan, deze zei dat alles normaal was. Dus heeft de MvF een fout gemaakt? Heeft de Federal Assistant een fout gemaakt? Of is er iemand met al het geld gaan lopen? Mijn vertrouwen in Bonanza als MvF is in ieder geval wel geschonden, ik hoop dat hij dit nog kan herstellen door dieper hierop in te gaan en uit te zoeken wat er mis is gegaan. We zullen zien!

Dan dit was zeker nog niet alles, een selectief groepje, om hun namen niet te noemen jerrevds, yoran en mariadoc kregen het fantastische idee om niet-erkende scholen te verbieden en de schooleigenaar een boete te geven. Dit om het kwalitatieve onderwijs te beschermen volgens hen, maar eigenlijk gewoon om hun eigen monopolie te beschermen deze ronde.
Laat ons dan ook duidelijk zijn dat er tussen de oprichters, de harde kern van One Man een grote verbintenis heeft met de enigste school momenteel ONE Education. De link kan je trouwens ook al snel leggen als je beide namen leest.
Fijne anekdote in deze discussie was nog dat een parlementslid het bestaan van het parlement te wijten gaf aan het feit dat de inwoners van Cyberië te incapabel zijn om over hun eigen lot te beslissen.

Als laatste wil ik de leden van One-Man er op attent maken dat de kans groot is dat dit de laatste ronde van hun dictatuur is en het tijd wordt dat ze hun verkiezingsbelofte van 2 rondes lang waarmaken voor ze helemaal ongeloofwaardig worden.

Leave a Reply