Miniconomy 50, een visie van Remcowouter

Auteur: Remcowouter

Het was weer zo ver, de boot met de mayors van Virtua vertrok naar het vaste land. Zittend in de lounge, afwachtend op de aankomst kreeg ik een SMS op mijn mobiel. De afzender was de TMC Redactie, mijn oude werkgever. In het kader van het 50 jarige bestaan van de Federatie vroegen ze aan mij of ik iets wou schrijven over de 36 handelperiodes die ik al had beleefd. Ik voelde mij zeer vereerd.

Nu nog bedenken wat ik zou gaan schrijven. Er is zoveel gebeurd in die 36 handelperiodes. Nieuwe landen, nieuwe overheden en veel wisselingen van de inwoners.
Ik weet nog hoe het allemaal begon. Ik zag een mooie advertentie over een nieuw leven opbouwen. Ik had wel zin in wat avontuur. Dus in de veertiende handelsperiode meldde ik me bij de kade bij de boten die me naar Cyberiƫ zouden brengen. Totaal geen idee wat ik daar zou aantreffen!

Zoals elke beginnende handelaar flopte ik kei- en keihard. Gelukkig leerde ik de andere aspecten van de samenleving kennen en behaalde ik enige politieke successen en haalde ik toch dan eindelijk mijn Advanced-status. Veel heb ik al behaald wat ik zou willen behalen. Van de dingen waar ik zelf nog vat op heb, staat eigenlijk alleen COI nog op me lijstje. De rest van de dingen die ik nog wel wil doen heb ik niet in eigen handen.

Maar dit is geen stukje over mij maar over hoe ik de Federatie heb gezien. Het waren leuke en spannende tijden met gedreven politiek, harde handel en goede handel. Natuurlijk heb ik de dipjes ook meegemaakt maar gelukkig heeft de Tri-Staat het allemaal overleefd, dankzij de vaste kern.

De inwoners van Cyberiƫ, Digitaliƫ en Virtua hebben het allemaal in hun eigen handen, hoe alles zich gaat ontwikkelen. Ik wil daarom via deze weg ook een oproep doen aan mijn mede-bewoners. Probeer weer eens te leven, probeer weer eens dingen te ondernemen. Wees niet bang voor afwijzing van hogere machten en maak van de Federatie jouw speeltuin.
Als jullie dat allemaal weer gaan doen word het nog leuker hier!

Leave a Reply