Handelsoorlog

Auteur: COE

Het lijkt er sterk op dat Digitalië zich aan het opmaken is voor een handelsoorlog. Binnen enkele dagen werd er in Digitalië schoonschip gemaakt. Alle ongewenste handelaren werden zonder pardon failliet geschoten. Een zooitje Southpark bewoners (Kyle, Stan, Erik en Kenny) waren als eerste aan de beurt, al snel gevolgd door koenstolk1990 . Daarna daalde een absolute rust over de Digitaliaanse samenleving neer. Voor het eerst sinds vele rondes lijkt de elite op één lijn te zijn gebracht. Wie er achter dit succes zit is tot nu toe nog niet helemaal duidelijk.

Geholpen door het vroegtijdige faillissement van basick bv werd er vervolgens onrust naar Cyberië geëxporteerd. Houthandelaar whooty zou een klein aantal kogels ontvangen hebben. Volgens geruchten werd deze aanslag vanuit Virtua gefinancierd omdat men in de houthandelaar een potentiële winnaar zag. Virtua draaide echter snel de geldkraan dicht toen de Digitaliaanse elite haar aandacht ging richten op de grote Virtuaanse handelaren. Bij het schrijven van dit artikel waren er reeds vijf bommen afgegaan in de buurt van de winkels van Virtua’s grootste handelaars. Uit onderzoek van de plaatselijke politie is al gebleken dat de bommen van Digitaliaanse makelij waren. Een van de officers: “Er zijn resten van Digitaliaanse chips gevonden in de buurt van de explosies, dit wijst duidelijk op Digitaliaanse betrokkenheid. Geen enkele handelaar zou Digitaliaanse chips naar Virtua importeren, om de simpele reden dat een bom dan veel te duur zou worden.” De identiteit van de dader(s) is echter nog onbekend.

Virtua heeft inmiddels al gereageerd door een VO af te kondigen in Cashington. Het is voor buitenlandse handelaren nu vrijwel onmogelijk te handelen in deze Virtuaanse stad. Pedro Valvecio, een autoriteit op het gebied van crisis beheer, verwacht dat de situatie alleen maar verder zal escaleren. “We zitten nu in een fase van eerste actie en eerste reactie, meestal intensiveert het conflict na deze fase alleen nog maar verder, tenzij beide landen tot een snelle oplossing kunnen komen voor het conflict.” Voor de Federatie dreigt er dus een handelsoorlog te ontstaan waarvan vooral de grote handelaren de dupe zullen zijn. Wie er uiteindelijk het meeste baat bij heeft moet nog blijken.

Leave a Reply