Koningswissel

Auteurs: Pedro Alvarez en bonanza

De man op de straat heeft er ook een eigen mening over. In Monapoli horen we niets dan goeds over koning sugarfree I. ‘Time for change’, ‘Ik heb al een tijdje een verhouding met sugarfree, dus ik zie hem zeker zitten als koning’ en ‘Heil sugarfree’ zijn de meest gehoorde kreten. Sommigen koppelen echter wel een voorwaarde aan hun loyaliteit. Zo wil de huidige mayor Tijntrix de koning wel steunen, op voorwaarde dat hij iets doet aan de nieuwe politieke- en handelsvereniging Fries Front, die de Cyberische (en blijkbaar ook de Digitaliaanse) samenleving bezig houdt. Daarnaast hoopt hij dat de koning zich zal bezig houden met zijn burgers en niet zozeer zichzelf zal verrijken.
Oud-koning Washaway treffen we aan in het casino. Wanneer ik hem de vraag stel wat hij vindt over de nieuwe koning trekt hij verbaasd zijn wenkbrauwen op. “Nieuwe koning? Ik weet van niets.” Nadat hij in de plaatselijke bar geïnformeerd werd over de situatie liet hij weten sugarfree te zullen steunen.

Er zijn ook minder positieve reacties. Zo waarschuwde beagollum ons dat de Digitaliaanse politiek zeer veranderlijk is. Hij had liever zichzelf als koning gezien en verwacht wordt dat hij ook een staatsgreep zal plegen. De huidige koning is zich daarvan bewust en geniet nog zolang het kan.

Het lijkt dus dat de nieuwe koning de steun geniet van het grootste deel van het volk, hoewel er nog steeds enkele vooraanstaanden zijn die liever zichzelf op de gouden troon hadden gezien.

Maar wie is die sugarfree eigenlijk? Hij is verscheidene malen mayor van Monapoli geweest, eenmalig ook van Bahthoevedorp, senator en parlementair, maar dat lijstje interesseert ons niet. Wie zit er echt achter de persoon sugarfree

De koning heeft in zijn wilde jaren verscheidene relaties gehad, zo’n 10tal, waarvan er een paar opmerkelijke relaties zijn. Zo was hij enkele rondes getrouwd met bonanza waarmee hij een kind heeft verwerkt.
De wrede koning heeft zijn eigen zoon op 31 mei 2007 volgens verscheidene autoriteiten om het leven gebracht. Hij liet hem namelijk in een auto zitten, waarin het kind gestikt is. Alleen is volgens bonanza dit helemaal niet waar, sugarfree legde op die dag aia bij bonanza en nam de benen naar het onheilspellende land, Digitalië genaamd. Dit tot hiertoe onbekende feit heeft wel degelijk grote gevolgen.

Zo loopt sugarfree al ettelijke rondes achter met alimentaties te betalen, hij zou nog zo’n geschatte 5000ISH aan bonanza moeten betalen. Dan het volgende feit is dat indien sugarfree komt te overlijden aan een natuurlijke dood, of hij zichzelf failliet handelt en aia de troon opvolgt als wettelijke troonopvolger, dit een primeur is in de Digitaliaanse geschiedenis. Dan hebben ze namelijk een kroonprins!
Dit was nog niet alles, sugarfree had ook nog een “clubje” met Pedro Alvarez zijn tweede liefde, over dit “clubje” is er helaas niet veel info bekend. Maar wat we wel weten is dat Pedro Alvarez na 16 rondes nog steeds getrouwd is met sugarfree .Ook zegt deze ooit gescheiden te zijn geweest, maar daar zijn geen bewijzen van teruggevonden en er is ook geen enkele priester die dit kan bevestigen zonder te liegen. Maar dit heeft als gevolg, dat er voor het eerst in de Digitaliaanse geschiedenis 2 koningen zijn.

Dan heeft uiteindelijk de koning (bijgenaamd: playboy sugieh) ook een gelukkige relatie met zijn huidige vrouw lindaa.. Ze hebben onlangs zelfs nog een hulpbehoevend kind geadopteerd azelunit. Hoelang deze relatie nog gaat duren, durft niemand op te wedden. Al bij al is dit zeker de grootste Koninklijke familie in Digitalië ooit, dus:

Heil Sugarfree! De koning van Digitalië!
Heil lindaa.! De koningin van Digitalië!
Heil Pedro Alvarez! Koning van Digitalië!
Heil aia! Kroonprins van Digitalië!
Heil azelunit! Prins van Digitalië!

Leave a Reply