Gezondheidszorg in de Federatie

Auteur: marcelbuter

Het was lang geleden dat ik voor het laatst tegenover de Federal Government zat aan tafel. De laatste keer was samen met oud President Joep Eerlijk om de gezondheidszorg in de Federatie te bekijken twee jaar geleden. De aanvallen op Parlementsleden door Kleinez samen met de belofte van oud Koning iamthebest4 om in Cyberië zo veel mogelijk schade aan te richten, leidde tot een discussie over de staat van de gezondheidszorg in de Federatie. Het feit dat iemand naar Nederland of België moet voor medische aandacht, maakte het heel erg makkelijk om iemand financieel te ruineren. Een plan was daarom gemaakt om te kijken hoe de kost van zorg verlaagd kon worden in de Federatie.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Federatie was er het idee om in de Federatie zelf gezondheidszorg te verlenen, al vermeldde de Federal Government er nog wel bij dat het niet zo efficiënt zou zijn als de zorg in andere landen door logistieke redenen. Voor kleine ingrepen zouden we echter zorg kunnen krijgen. Om dit te realiseren kregen de Mayors de mogelijkheid om ziekenhuizen te bouwen, waar de subsidie voor de bouw en de grond zou komen van de Overheid. Het eerste ziekenhuis werd kort daarna gebouwd in Eurodam.

Het effect was snel zichtbaar. Het was niet langer mogelijk om iemand zo makkelijk failliet te schieten, iets wat in het verleden een groot effect had op de handel in de Federatie in vorige handelsperiodes. Mensen die iemand failliet wilden schieten moesten in het vervolg meer geld investeren, iets wat onnodig geweld bijna compleet weg heeft gedrongen.

In de vorige handelsperiode besloten de Federals om dit allemaal te veranderen. Kosten voor de gezondheidszorg zouden hoger worden voor bepaalde zorg. Gekeken zou worden naar de plaats waar het slachtoffer beschoten is en hoe lang een operatie zou duren. De kosten werden dan ook afhankelijk daarvan. Niemand heeft eigenlijk tegen het idee geprotesteerd, eigenlijk omdat niemand verwachtte dat het er ooit door zou komen, de Federals zouden nooit een beslissing van hun baas zomaar veranderen zonder het te overleggen met hem.

De resultaten zijn desastreus. Een grote groep handelaren in Digitalië zijn failliet geschoten en in totaal 6 burgermeesters, iets wat de regeling juist wou voorkomen. The verhoogde kosten, samen met de altijd nog lage effectiviteit van Officers hebben geleidt tot een grote klap voor de handel in de Federatie en hebben waarschijnlijk ook de komst van nieuwe handelaren in de Federatie tegengehouden, in het speciaal in Digitalië.

Het slimste zou zijn om de beslissing ongedaan te maken en om de privatisering van de gezondheidszorg terug te draaien. Het effect op de lange termijn voor de economie en de instroom van handelaren in de Federatie zijn meer waard dan de lobby van de schiet en criminele organisaties. Het is tijd om weer te laten zien dat misdaad niet een manier van leven is, maar eerder een laatste optie als alle andere mogelijkheden bekeken zijn.

Post navigation

Leave a Reply