Enthousiasme

Door: The Minic

Schande, belachelijk, wanorde, onkunde, en tenslotte afzetten. Een kleine greep uit de woorden die Burgemeester Car-Dealertje uit Kronenburg de afgelopen dagen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Wat is er nu precies gebeurd en waarom?

Het begon allemaal voor aanvang van deze handelsperiode. Tot ieders verbazing werden door de burgemeester een MV opgericht, investeerde hij in skills en nam een Federale taxi. Stuk voor stuk activiteiten die wettelijk niet zijn toegestaan en die het budget, bestemd voor de stad, nadelig beïnvloeden.

Toen de handelsperiode eenmaal aanving, bleek dat de exportprijzen van goederen niet klopte. Blokken die geen 100 ISH waard waren, en prijzen die lagen onder de productiekosten. Ook het aannemen van Officers liep ernstige vertragingen op: het politiebureau was slecht herkenbaar door zijn naam, topics ontbraken en de aanstelling van de eerste Officer liet lang op zich wachten. Een behoorlijk gefrustreerde Minister van Justitie was het dermate zat dat hij besloot over te gaan tot een afzetprocedure. Hoewel het voorstel door een meerderheid is aangenomen, keurde de CoV het voorstel af en adviseerde zij de Federals om Car-Dealertje vooralsnog niet te ontslaan. Zij hebben dit advies ongewijzigd overgenomen.

Hoe heeft dit alles kunnen gebeuren? Volgens de burgemeester heeft hij het handboek, dat burgemeesters voor de periode toegezonden krijgen, te laat ontvangen en kon hij daarom niet weten wat wel en niet mocht. Daarbij rekening houdend dat het zijn première als burgemeester is, is het niet verrassend dat hij de fout in is gegaan. Verschillende ervaren inwoners hebben aangeboden hulp te bieden, maar daar is slechts mondjesmaat gebruik van gemaakt. Ondanks dit alles is het belangrijk en goed dat Car-Dealertje aanblijft als burgemeester. Naast het feit dat het noodzakelijk is dat meerdere inwoners bekend raken met het beroep, heeft hij een eigenschap die in heel veel doorgewinterde politici ontbreekt: enthousiasme. Hij was de eerste die zorgde dat zijn stad een weg had, een parkeerplaats, clubs, en minder noodzakelijke dingen als een MV en skills. Naast onkunde is namelijk zijn enthousiasme schuldig… voor zover het woord schuldig hier van toepassing is.

In de afgelopen dagen heeft de burgemeester duidelijk verbetering getoond: exportprijzen zijn terug op en niveau dat iedereen verwacht, wegen en parken worden aangelegd, Officers worden aangenomen en als teken van goede wil heeft hij besloten een zogenaamd open beleid te gaan voeren. Hopelijk veranderd er niets aan zijn enthousiasme.

Leave a Reply