(Her)leve de Koning!

Door: COE

Het was in de vorige handelsperiode even wennen, ‘even’ kan eigenlijk beter weggelaten worden. Wat was er dan om aan te wennen? Het zevenkoppige Nationale Bestuur van Digitalië. Voor Digitaliaanse begrippen een monsterbestuur, waarmee het maar niet wilde lukken. Keer op keer werd een Baron benoemt om vervolgens per helikopter, vliegtuig, boot of waterfiets terug naar Nederland te worden vervoerd. Het afschaffen van de Digitaliaanse monarchie verliep op z’n zachtst gezegt niet echt vlekkeloos. Aan het begin van deze handelsperiode leek het er even op dat Digitalië helemaal géén bestuur meer had. Het bleek echter om een misverstand tussen Federals en Digitalianen te gaan.

Op zondag kon het van zeven naar twee teruggeschroefde bestuur dan eindelijk beginnen. Het bestuur was voornamenlijk teruggeschroefd omdat veel van de actieve Baronnen van de voorgaande handelsperiode een nieuwe taak opzich hadden genomen (bijv. als mayor). An sich kan Digitalië ook bestuurd worden door minder dan de maximaal zeven Baronnen. Er zit echter één slecht verstopte adder onder het Digitaliaanse Wetboek om te voorkomen dat in zulke situaties dingen uit de hand lopen. Om de Digitaliaanse Grondwet aan te passen is namenlijk instemming van zeven Baronnen nodig… En aangezien het in de lijn der bedoelingen lag het monsterbestuur af te schaffen kwam het andere monster (in de gedaante van een adder) al snel onder het gras vandaan. Op maandag was de hele ploeg ververst en zatten er eindelijk zeven Digitaliaanse Baronnen op hun zetel.

In een razend tempo werd de hele Grondwet ondersteboven gezet door een kernteam van actieve Digitalianen. Zodoende was de nieuwe wet al klaar voordat sommige Baronnen überhaupt doorhadden dat ze tot de adelstand waren verheven. Het is vrij zeker dat het aannemen van de wet niet op noemenswaardige problemen zal leiden (op moment van schrijven 6 voor en 0 tegen). Voor wie dacht dat daarmee alle problemen waren opgelost komt bedrogen uit. Adders blijken taaie beesten te zijn die zich niet zo één-twee-drie definitief onder de zoden laten stoppen. Het laatste probleem bestaat namenlijk uit de vraag wie de eerste koning van de tweede dynastie mag worden… Intern lijken de Digitalianen er al over een oplossing uit te zijn, maar dat is voorlopig nog ‘geheim’.

Leave a Reply