Aandelen 1/3

Auteur: supercop

Veel mensen nemen als (extra) geldbron aandelen. Deze hebben veel kans om te stijgen, maar een net zo grote kans om ook te dalen. Maar nieuwe burgers weten nog niet wanneer ze moeten instappen en wanneer ze moeten loslaten. Simpel hier en daar een aandeeltje kopen werkt niet. In één keer een flinke partij aandelen kopen werkt wél! Als burger van de Federatie ben je in staat om 50 aandelen te bezitten. Als je pakweg 20 aandelen hebt en daar bijvoorbeeld 9,23 ISH rendement mee hebt, ben je al gauw 184,21 ISH rijker! Laat staan als ze nog meer stijgen! Een aandeel kost niet niks. Al gauw 100 a 130 ISH. Koop ook nooit maar 1 of 2 aandelen. Probeer zo veel mogelijk tegelijk te kopen. LET OP: zorg voor een goede secundaire bron, want aandelen kunnen zakken! Let ook niet alleen op de prijs, maar ook op de statistiekenlijn. Een voorbeeld:

Een stadsaandeel heeft een piekwaarde van 102 ISH en een gemiddelde van 100 ISH. Dit is dus een aandelenlijn die erg stabiel is. Dit kan positief zijn, maar vooral negatief. Dit komt omdat hij minder snel zal zakken, laat staan stijgen. Goed, we willen hier maximaal rendement uithalen, wat moeten we doen? Een uur geleden is deze gezakt van 98 naar 92 ISH. Dit is 8 ISH beneden het gemiddelde. We kunnen instappen en risico lopen. Dat het gezakt is, kan een teken zijn dat de burgemeester flink heeft geïnvesteerd. Ik dat geval kan het aandeel eens boven de piek uitkomen. Het is een lastige beslissing. Ik zelf zou in deze situatie geen aandeel nemen. Waarom? Nou, omdat het aandeel te stabiel is. Of terwijl, het zal weer iets stijgen, maar het rendement blijft uit. Een betere aandeellijn om te volgen is een onstabiele. Als deze bijvoorbeeld een piek van 180 en een gemiddelde van 103 heeft, is deze dus zeer onstabiel. Als hij een keertje flink zakt, is dat hét moment om in te springen. Doe dit niet met 3 of 4 aandelen, maar met ongeveer 10. het verwachte rendement ligt dan hoger, dus meer profijt voor jou! Maar hoe goed het aandeel ook is, het blijft zeer gevaarlijk. Het aandeel kan zomaar zakken, en dan ben je de pineut. Aandelen die sinds pakweg 1 dag aan het stijgen is, kan je ook kopen, echter komt na een stijging vaak een daling, en na een daling gelukkig ook vaak een stijging. Ook van plan om aandelen te kopen, maar niet genoeg geld? Dan kan je wachten tot de volgende handelsperiode. Na de eerste dag om 1 uur gaat de aandelenbeurs open. Ik hoop dat ik je goed heb kunnen informeren. Nu nog alle tips op een rij:

• koop veel aandelen in 1 keer
• zorg voor een goede secundaire geldbron
• stabiele aandelen geven weinig rendement
• koop nooit aandelen van steden waar een alter ego van je handelt! Het CBI of de federale overheid kan je oppakken voor fraude
• laag kopen, hoog verkopen!