Van vergane glorie tot vergeten ruïnes (3)

Auteur: COE

Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de Federatie neemt de TMC-redactie haar lezers mee naar markante aspecten uit het verleden. In deze editie: Big Brother.

In de 36ste en 37ste handelsperiode werd een heuse Big Brother show georganiseerd. Het concept was vrijwel overal ter wereld een succes, zo ook in de Federatie. Standplaats van het Big Brother club was de Cyberische hoofdstad Eurodam. De 12 bewoners kregen de hele periode enkel toegang tot die ene club. Ook was het voor hen strikt verboden met een alterego de Federatie te bezoeken.

De bewoners wisten zich vooral te vermaken met het keuvelen over voedsel en de (weggestemde) tegenstanders. Ook kregen zij enkele opdrachten voorgeschoteld waarmee immuniteit voor de stemrondes viel te winnen. Onder de opdrachten bevond zich het schrijven van een TMC-artikel en het schrijven van een Sinterklaasgedicht (beide gewonnen door COE).

Doordat er slechts een Digitaliaan, een Virtuaan en tien Cyberiërs in het huis zaten, vielen aanvankelijk enkel Cyberische inwoners af. Pauloo Alvarez moest het avontuur zelfs met een cheaterstatus bekopen, hij had tegen de regels in toch met een alterego de Federatie bezocht. De finale van de show was uiterst spannend. Uiteindelijk kreeg goedkoopste de meeste stemmen. Hij verliet het huis met de hoofdprijs (100 PM-dagen).

Bijkomende noot van de redactie:
Voor de fans werd hieronder een kleine verzameling gemaakt van de ‘Big Brother’-gerelateerde artikelen in The Miniconomist.

Aankondiging
Deelnemer VirtuaCash
Deelnemer COE
Deelnemer ossie000
Deelnemer Remco Bogaard
Deelnemer Agent_Under_Fire
Deelnemer Tresias Aegirsson
Deelnemer Goedkoopste
Deelnemer bonanza
Deelnemer Remcowouter
Visie1
Visie2
Visie3